Opis
Chefovski nož, znan tudi kot kuharjev nož, je večnamenski nož, zasnovan tako, da dobro opravi veliko različnih kuhinjskih opravil in ne blesti pri samo enem izmed opravil. Je širši od običajnega noža, zato je boljši za rezanje večjih kosov zelenjave in predvsem mesa. Prvotno je bil zasnovan za rezanje in ločevanje velikih kosov govejega mesa, danes pa je glavni splošni nož za večino kuharjev zahodnih kultur.
Zaradi večje velikosti je bolj primeren za kuharje z več izkušnjami.
KAKO SKRBETI ZA KUHINJSKI NOŽ?
Materiali, ki jih uporabljam za kuharske nože, niso odporni proti rji (imajo visoko vsebnost ogljika). Ti materiali zagotavljajo višjo kakovost in podaljšajo ostrino noža (kar pomeni, da ga ne bo treba brusiti kar nekaj časa). Po drugi strani pa lahko nož zarjavi, če z njim ne ravnate previdno.
Ob pravilni negi bo nož izjemno dobro služil vse življenje in še dlje. Ohranjati ga je treba čistega in suhega ter ga po uporabi čim prej vrniti v takšno stanje. Za zaščito rezila pred resno korozijo ga premažite s tanko plastjo mineralnega olja. Nož bo sčasoma razvil sivo modro patino. Pravzaprav bo ta patina ščitla vaš nož pred rjo.
POMEMBNO: Upoštevajte, da se cena lahko razlikuje glede na vaše zahteve glede materialov rezila in ročaja. Vse nože lahko izdelam po vaših željah. Za več informacij me kontaktirajte.
[supsystic-gallery id=”11″]
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.