Dovolj drzni? Dovolj močni? Dovolj pogumni?

PREBUDITE KOVAČA V SEBI!

Rezervirajte si termin na mojem tečaju kovanja v bližini Ljubljane!

Odkrijte umetnost kovanja in izkusite nekaj novega! Moji tečaji kovanja ponujajo edinstveno, praktično izkušnjo, s katero boste imeli odkrito spoštovanje do starodavne obrti kovaštva. Izbirate lahko med različnimi tečaji ali doživetji, najbolj priljubljen pa je tečaj izdelovanja nožev.

 

Naučite se obrti z lahkoto

Kot izkušen kovač vas bom vodil skozi vse korake kovanja, od ogrevanja in kovanja do oblikovanja in brušenja. Naučili se boste spretnosti in tehnik, potrebnih za pretvorbo kovine v želeno obliko in funkcijo.

Ne glede na vašo raven spretnosti ta tečaj ponuja resnično edinstveno izkušnjo, ki je poučna in navdihujoča. Pridružite se mi in odkrijte starodavno umetnost kovanja, sprostite svojega notranjega kovača in ustvarite nekaj resnično posebnega.

Preoblikujte kovino, preobrazite sebe

Moji tečaji so več kot zgolj tečaji o kovanju. Omogočajo vam, da se poglobite v umetnost kovanja in odkrijete veselje ob ustvarjanju nečesa z lastnimi rokami. Spoznali boste različne vrste kovin in njihove lastnosti ter pridobili poglobljeno razumevanje obrti, ki se iz roda v rod prenaša že stoletja. V delu z ognjem in spreminjanju surovin v nekaj lepega in funkcionalnega je nekaj zares čarobnega. Kovanje je več kot le obrt – je potovanje samoodkrivanja in preobrazbe.

Pridobili boste tudi občutek samozavesti in moči, odkrili, česa ste resnično sposobni, in odšli z občutkom ponosa in dosežka, saj veste, da ste nekaj ustvarili z lastnimi rokami. Naj ogenj zaneti vašo strast in naj vas preoblikovanje surovin v funkcionalno umetniško delo navdihne, da se preobrazite.

 

Različne vrste tečajev kovanja

 

Kovaško doživetje: Ti tečaji so zasnovani tako, da udeležencem omogočijo okusiti kovaštvo, v katerem bodo imeli priložnost preizkusiti tehnike kovanja in dela z orodji pod vodstvom učitelja, na koncu pa bodo skupaj izdelali unikaten izdelek.

Ti tečaji so primerni za:

 • Posameznike ali skupine, ki iščejo edinstveno, praktično izkušnjo ali aktivnost teambuildinga.
 • Vsem, ki uživajo v delu z rokami in želijo poskusiti nekaj novega in kreativnega.
 • Ljudje, ki jih zanima kovaštvo, a ne vedo, ali bi se s tem ukvarjali kot hobi ali poklic.

Tečaji profesionalnega kovanja: Ti tečaji so bolj poglobljeni in osredotočeni na poučevanje spretnosti in znanja, potrebnih za zasledovanje kovaštva kot hobija ali poklica. Na teh tečajih bodo udeleženci običajno delali na lastnih projektih, podroben pouk pa bo zagotavljal učitelj.

Ti tečaji so primerni za:

 • Ljudi, ki resno razmišljajo o učenju kovaštva kot hobija ali poklica.
 • Posameznike, ki želijo razviti svoje spretnosti in znanje v strukturiranem in podpornem okolju.
 • Umetnike ali obrtnike, ki želijo vključiti tehnike kovaštva v svoje delo ali razširiti svojo ustvarjalno prakso.

Kaj drugi pravijo o tečajih

 • Matic

  Sam tečaj me je presenetil in sem kljub temu, da spremljam veliko YouTube kanalov na temo kovanja, izvedel veliko novega. Tečaj je bil izveden odlično, ena na ena, tako da se mi je mojster lahko stoodstotno posvetil. Za varnost je bilo poskrbljeno s predavanji in seveda varnostno opremo. Vsekakor priporočam tečaj vsem, ki radi kaj ustvarjate z lastnimi rokami. Ne boste razočarani.

  Matic
 • Blaž

  Izkušnje in znanje, ki sem ga pridobil pri izdelavi svojega (keltskega) noža, so preprosto neprecenljive in edinstvene. Pri tečaju kovanja sva bila dva učenca. Že ob pitju kave nam je Tomaž podal veliko teoretičnega znanja o kovaštvu, predvsem o tem, kako se je kovaštvo razvijalo skozi zgodovino, kakšna kladiva se uporabljajo za kovanje, za kaj se uporabljajo različna nakovala itd. Moram priznati, da je od teorije do prakse trajalo nekoliko dlje, kot sva si predstavljala. Zahvaljujoč Tomažu, ki naju je skozi celoten proces nesebično in predvsem z jeklenimi živci vodil in svetoval, imava nož, na katerega sem zelo ponosen.

  Primož
 • Robert

  Tudi jaz sem se udeležil Tomaževega tečaja kovanja in sem poln pohval. Predvsem me je navdušila njegova strokovnost in pripravljenost pomagati. Tečaj je odlično zasnovan in organiziran. Tomaž je pripravljen deliti svoje bogato znanje in izkušnje na tem področju ter odgovoriti na vsa vprašanja. Toplo priporočam.

  Robert
 • Kristina_04_2022

  Na Tomaževem tečaju kovanja sem sem se zelo zabavala. Poleg tega, da je Tomaž res profesionalec, je tudi človek, zaradi katerega je kovanje zabavno in enostavno. Zame je bilo to nekaj povsem novega in s Tomaževo pomočjo sem si lahko skovala lep nož. Ena najboljših izkušenj, kar sem jih doživela!

  Kristina
 • arne

  Kovaška delavnica je bila odlična. Ostalim priporočam obisk kovaške delavnice, da bodo lahko že od začetka izdelovali nože. Imel sem se super, zato upam, da bom spet obiskal TomTek. Naučil sem se, kako narediti nož in da moraš nož nekaj časa pustiti, da se ohladi in kako upogniti konico ter da obstaja več vrst nakoval in da bi rad imel svojo kovačnico.

  Arne
 • Blaž

  Tečaj kovanja sem dobil za darilo za rojstni dan. Nisem vedel, kaj naj pričakujem od tečaja, vendar sem vedno občudoval obrt. Prejel sem 2-dnevni tečaj in bil sem zelo pozitivno presenečena. Tomaž me je vodil skozi celoten proces, od kovanja, do brušenja in tudi izdelave lesenega ročaja. Tako sem ponosen, da mi je uspelo skovati nož! To je res enkratna izkušnja in Tomaž je najboljši kovač, ki te vodi skozi proces.

  Blaž