Kovaško doživetje

Prebudite kovača v sebi: Skujte si svoj nož

250.00 390.01 

Unikatna izkušnja kovanja, ki si jo boste zapomnili za vedno. V tej praktični izkušnji boste imeli priložnost železo spremeniti v ročno kovani nož po meri, ki ga boste lahko cenili in uporabljali še vrsto let. Kot izkušen kovač vas bom vodil skozi vse korake kovanja, od segrevanja in kovanja do oblikovanja in ostrenja. Naučili se boste veščin in tehnik, potrebnih za izdelavo edinstvenega in funkcionalnega noža.

Pri tečaju si lahko izberete tudi različne materiale rezila in ročaja in tako še dodatno obogatite svoj nož (glejte možnosti spodaj).

Kovaško doživetje je tudi sicer odlična ideja za darilo!

P.S. To je t.i. kovaško doživetje, kjer se boste v kovanju preizkusili, v kolikor pa bi se želeli s kovaštvom tudi podrobneje ukvarjati, vam priporočamo enega izmed profesionalnih kovaških tečajev.

Kovaško doživetje traja en dan (cca 6-8 ur) in vključuje kosilo/malico. Kovaško orodje, varnostna oprema in materiali so del izkušnje in so vključeni v ceno.
Kovaška izkušnja je primerna za vse, ne glede na spol ter za starejše od 10 let (v spremstvu odrasle osebe).

Please choose product variation to continue.
Šifra: FORGING_EXPERIENCE Kategoriji: , Oznake: , , , ,

Opis

Preoblikujte kovino, preoblikujte sebe

Pri tem tečaju ne gre le za izdelavo noža. Gre za to, da se potopite v umetnost kovanja in odkrijete veselje do ustvarjanja nečesa z lastnimi rokami. . Spoznali boste različne vrste kovin in njihove lastnosti ter pridobili globoko razumevanje obrti, ki se prenaša že stoletja. Delo z ognjem in preoblikovanje surovih materialov v nekaj lepega in funkcionalnega je resnično čarobno. Kovanje je več kot le obrt – to je potovanje samospoznavanja in preobrazbe.

Ne boste se le naučili nove spretnosti, temveč boste pridobili tudi občutek samozavesti in opolnomočenja. Odkrili boste, česa ste resnično sposobni, in odšli z občutkom ponosa in zadovoljstva, ker veste, da ste nekaj ustvarili z lastnimi rokami. Naj ogenj prebudi vašo strast in naj vas preoblikovanje železa v funkcionalno umetniško delo navdihne, da se preobrazite sami.

Ne glede na vašo raven znanja ta tečaj ponuja resnično edinstveno izkušnjo, ki je hkrati poučna in navdihujoča. Pridružite se nam in odkrijte starodavno umetnost kovanja, prebudite kovača v sebi in ustvarite nekaj resnično posebnega.

Potek doživetja:

  • Dobrodošlica in uvod v tečaj. Na začetku bomo začeli z varnostnimi navodili in pregledom splošnih smernic za delo s kuriščem, kladivom, nakovalom in drugim kovaškim orodjem.
  • Nato vam bom predstavil različne nože in kovine, med katerimi boste lahko izbirali ter glede na vašo raven spretnosti lahko izbrali osnovni nož ali bolj zapleteno obliko. Na podlagi želene oblike in predvidene uporabe boste prejeli navodila za izbiro ustrezne kovine za svoj nož.
  • Ob tem boste imeli priložnost spoznati lastnosti različnih vrst kovin, kot sta ogljikovo ali nerjaveče jeklo, ter njihove prednosti in slabosti.
  • Ko boste izbrali kovino, jo boste segreli v kurišču, jaz pa vam bom pokazal in vas vodil, kako jo oblikovati v želeno obliko. Spoznali boste različne vrste kladiv in njihovo uporabo ter se naučili, kako držati kovino s kleščami ter kako varno in učinkovito uporabljati orodja.
  • Ko boste oblikovali rezilo, ga boste popustili tako, da ga boste segreli na določeno temperaturo in ohladili v posodi za kaljenje. Spoznali boste znanost, ki se skriva za kaljenjem, in se naučili, kako doseči optimalno trdoto za svoj nož.
  • Na koncu boste rezilo polirali in izdelali lesen ročaj. Naučili se boste, kako oblikovati ročaj, da se bo popolnoma prilegal vaši roki, na koncu tečaja pa boste izvedeli, kako naostriti nož.
  • Po celodnevni unikatni in zabavni izkušnji boste lahko domov odnesli svoj popolnoma nov nož in družini ter prijateljem povedali, da ste ga izdelali prav vi!

Kovaško orodje, zaščitna oprema in materiali so vključeni v doživetje.
Kovaška izkušnja je primerna za vse, ne glede na spol ter za starejše od 10 let (v spremstvu odrasle osebe).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.