Jeklo za nože 1.2235 (AISI L2)

12,42 34,50 

Jeklo za rezila 1.2235 (AISI L2) zagotavlja trdno in trpežno jeklo za rezila, zato je prednostna izbira za posameznike, ki dajejo prednost funkcionalnosti in dolgoročni učinkovitosti ter ohranjanju ostrine. Prepoznano je po svoji brezkompromisni zanesljivosti v različnih primerih uporabe.

 • Priporočena uporaba za: za kovanje robustnih lovskih nožev, delovnih rezil in vzdržljivega kuhinjskega pribora, saj obljublja enakomerno in visoko raven učinkovitosti in ostrine pri vsaki uporabi.
 • Damaščansko jeklo: daje izrazito sivo barvo in zagotavlja kombinacijo zanesljive trdnosti in enostavnega vzorca za izdelavo kakovostnih in trajnih nožev.
 • Velikost materiala (dve možnosti, izberite spodaj):
  • 3,15 x 60 x 260 mm,
  • 3,15 x 60 x 735 mm.

Več o materialu si preberite v opisu spodaj.

Please choose product variation to continue.
Šifra: BLADE_STEEL_L2 Kategorije: , ,

Opis

AISI L2 izstopa v svetu izdelave nožev, saj ponuja trpežno in zanesljivo jeklo za rezila, ki je ključnega pomena za visoko zmogljiva rezalna orodja. To jeklo z rezilom ne niha in zagotavlja trdno podlago za nože, ki dosledno zagotavljajo rezultate.

Priporočena uporaba za

Jeklo AISI L2 je namenjeno uporabi, pri kateri je ključnega pomena zanesljiva zmogljivost. Optimizirano je za izdelavo močnih lovskih nožev, ostrih mečev, zanesljivih rezil za delo, bushcraft in odpornih kuhinjskih pripomočkov. Izkaže se v različnih okoljih: na terenu, v delavnici in kuhinji, kjer zagotavlja stabilno in vrhunsko zmogljivost.

Damaščansko jeklo

Uporaba jekla AISI L2 v damaščanskem jeklu prinaša opazen siv odtenek. To je  izbira za izdelovalce rezil, ki si želijo zanesljive trdnosti in jasnega vzorca v svojih damaščanskih jeklih. Cenjeno je zaradi svojih preprostih in vzdržljivih lastnosti, zato je pogosta izbira za vrhunske nože.

Velikost materiala (dve možnosti):

 • 3,15 x 60 x 260 mm
 • 3,15 x 60 x 735 mm
Vsebina:
 • C: 0,60 – 0,70 %
 • Cr: 0,60 %
 • Mn: 0,50 %
 • Si: 0,25 %.
 • V: 0,15 – 0,25 %
 • P: ≤ 0,025%
 • S: ≤ 0,015%

S skrbno toplotno obdelavo doseže AISI L2 trdoto približno 57-62 HRC. Zagotavlja vzdržljiv rob, solidno odpornost proti obrabi in ohranja stabilnost pri obremenitvah, kar zagotavlja, da izpolnjuje zahtevne primere uporabe.

Kaljenje in popuščanje

Z enostavnim kaljenjem pri 800-850 °C, ki mu sledi kaljenje 1 uro pri 180 °C (do bledo rumene barve), doseže AISI L2 trdoto približno 61 HRC.

Material zagotavlja uravnoteženo trdnost in ohranjanje ostrine robov za dolgo življenjsko dobo ter zagotavlja zanesljivo delovanje v zahtevnih pogojih. Redna nega in vzdrževanje ohranjata njegovo vrhunsko kakovost in zagotavljata, da bodo vaša rezila AISI L2 imela dolgo in produktivno življenjsko dobo.

Robustna izbira za uporabo v resničnem svetu

Trpežno, zanesljivo in brezskrbno jeklo za rezila AISI L2 je namenjeno izdelovalcem , ki dajejo prednost doslednemu in zanesljivemu delovanju svojih orodij in rezil v vseh razmerah. AISI L2 pragmatična izbira za delovni nož, ki zagotavlja zanesljivo podlago za vsak rez.

Pomembna informacija

Naše jeklo je popuščeno in prispe v večjih ploščah, ki običajno merijo približno 2x1m. Prilagoditev se naredi z obrezovanjem teh plošč v manjše kose v širini 60 mm. Zaradi rezanja se lahko pojavi manjša ukrivljenost, vendar jo je mogoče enostavno popraviti z uporabo preprostih metod za ravnanje (poravnajte jih čez koleno, z vpenjalom ali kladivom in nakovalom).

 

Dodatne informacije

Teža 1,57 kg
Dimenzije 73,5 × 6 × 0,31 cm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.