Opis
Že samo ime praktično pove glavni namen njegove rabe. Ta nož se lahko uporablja za vsa splošna in raznolika kuhinjska opravila in je najbolj vsestranska izbira. Ima oster in tanek rob, ki je najboljši za rezanje večje zelenjave in rezanje mesa, ki sicer ni tako veliko, da bi potrebovali chefovski nož.
Ti vsestranski kuhinjski noži so običajno zelo tanki, da so med rezanjem lahko tudi dovolj upogljivi in fleksibilni. Je tudi bolj lahek in lažje obvladjiv kot chefovski nož (ki pa je širši).
Zaradi svoje vsestranske in praktične uporabe je nepogrešljiv nož v vsaki kuhinji. Je odličen partner za vsakega, ki se je ravno podal na svojo kuharsko pot in pa tudi za nekoga, ki želi dopolniti svojo zbirko z vsestranskim nožem za vsakdanjo rabo.
KAKO SKRBETI ZA KUHINJSKI NOŽ?
Materiali, ki jih uporabljam za kuharske nože, niso odporni proti rji (imajo visoko vsebnost ogljika). Ti materiali zagotavljajo višjo kakovost in podaljšajo ostrino noža (kar pomeni, da ga ne bo treba brusiti kar nekaj časa). Po drugi strani pa lahko nož zarjavi, če z njim ne ravnate previdno.
Ob pravilni negi bo nož izjemno dobro služil vse življenje in še dlje. Ohranjati ga je treba čistega in suhega ter ga po uporabi čim prej vrniti v takšno stanje. Za zaščito rezila pred resno korozijo ga premažite s tanko plastjo mineralnega olja. Nož bo sčasoma razvil sivo modro patino. Pravzaprav bo ta patina ščitla vaš nož pred rjo.
POMEMBNO: Upoštevajte, da se cena lahko razlikuje glede na vaše zahteve glede materialov rezila in ročaja. Vse nože lahko izdelam po vaših željah. Za več informacij me kontaktirajte.
[supsystic-gallery id=”10″]
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.